Tisak na tekstil – strojni vez / štik

Naša specijalnost je promotivni tisak na tekstil, te posebno zahtjevnije forme tiska na tekstil.

To je tip tiska koji uvijek zahtijeva visoku preciznost i inovativnost, te korištenje najnaprednijih tehnika za dobivanje specijalnih efekata. Kod ovakvih poslova, individualni zahtjevi svakog klijenta su na prvom mjestu, jer svaka odjevna kreacija zahtijeva najstrožu kvalitetu kontrole.

Koristimo različite tehnike tiska za tekstil kako bi dobili završni izgled proizvod koji zadovoljava želje klijenta.

Tehnikom sitotiska moguće je tiskati na tekstil u 1 boji ili više boja na skoro sve vrste tekstila. Najčešće se tiska na razne promotivne predmete ili reklamne artikle.

DTF tisak ili DirectToFilm (izravno na film) je tehnologija koja krupnim koracima ulazi u grafičku industriju. DTF tehnologija spaja ink jet pisače, film te grafičko ljepilo u jednu tehnologiju.

Ukratko i pojednostavljeno DTF tisak radi na sljedeći način motiv se DTF tintama istisne na PET foliju, gdje se bijela tinta koristi kao temelj. Potom se otisnuti film prekriva vrućim ljepilom u prahu (puderom) dok je tinta još mokra. Puder je potrebno nanijeti što je moguće ravnomjernije te ukloniti višak.

Zatim se film obrađuje u pećnici za sušenje, a onda se prenosi na prethodno prešanu tkaninu. Taj se proces naziva i “stvrdnjavanje”. Kad tkanina ponovno dosegne sobnu temperaturu, film se uklanja i ostavlja iza sebe ispisani motiv.

Velika prednost ove tehnologije što se može koristiti na skoro bilo kojem materijalu. Bilo da je riječ o poliesteru, vuni, svili, umjetnoj koži ili sintetičkim vlaknima kao što su rajona ili frotir, tisak putem DTF tehnologije će učiniti čuda.

Zbog temeljne bijele tinte, DTF otisci izgledaju jednako dobro na tamnim i jakim bojama kao i na bijelom i svijetlijem tekstilu. Sam ispis je rastezljiv, ne puca lako i pokazalo se da dobro podnosi pranje.

Termo tisak je tehnika kojom se posebne kompjutorski izrezane ili printane folije sa željenim otiskom, prenose na različite vrste prirodnih i sintetičkih materijala pomoću hidrauličke zagrijane preše (pegle). Idealan je za manje naklade sa dosta detalja koje je teško izvesti drugim tehnikama.

Termo tisak se najćešće koristi kod tiska natpis, naziva ili brojeva, u modnoj industriji se koristi za ukrašavanje raznih vrsta tkanina, raznim vrstama folijama, u tu skupinu spadaju glitter i stretch folije, flex i flock folije, razne effect folije te florescentni i reflektirajući materijali i još mnogo toga.

Cijenu proizvoda izrađenog ili otisnutog u različitim tehnikama tiska na tekstil određuje: vrsta materijala, materijal donosi klijent ili ga mi nabavljamo, količina boja, pozicije tiska, količina, pakiranje i rok izrade.

Print centar VG d.o.o.

Trg Stjepana Radića 9
10 410 Velika Gorica
Hrvatska

KONTAKT

Telefon: +385 1 7077 128
Mobitel: +385 95 6253 067
Email: print.centar.vg@gmail.com

Radno vrijeme:
Pon – Pet: 08:00 – 18:00
Sub: 09:00 – 13:00
Ned: ne radimo

POŠALJI UPIT

    Strojni vez. Strojni vez ili strojno šivanje logotipa ili nekog modnog detalja pomoću kompjuterskog programa koji informacije o mustri šalje na profesionalni šivaći stroj sa više šivaćih glava. Odlikuje se odličnom kvalitetom i trajnošću, veliki izbor boja konca visoke čvrstoće i postojanosti. Strojni vez je pogodan za apliciranje na razne vrste tekstilnih materijala, specijalno na materijale koji ne podnose termo apliciranje ili fiksiranje temperaturom. Strojni vez se može raditi na gotove materijale, kao što su majice, jakne, kape, radna odjela, prsluke, košulje, te na raznu drugu radnu ili promotivnu odjeću.

    Nudimo Vam uslugu strojnog veza ili štika na kape , polo majice , t-shirt majice , majice s kapuljačom , fleece majice , prsluke i jakne . Vez vršimo u svim bojama i svim veličinama . Svi proizvodi na kojima je napravljen vez se slobodno peru i iskuhavaju bez bojazni gubljenja dizajna ili ispuštanja boja .

    DTG tisak