Sitotisak

Sitotisak

Sitotisak je najstarija tehnika tiska koja se koristi za tisak na razne materijale kao npr. tisak na tekstil, tisak na drvo, tisak na metal, tisak na PVC podloge, tisak na keramiku, tisak na gumu, tisak na papir ili različite promotivne artikle.

Danas su u uporabi jednobojni ili višebojni strojevi za sitotisak. Sitotisak se može raditi na ravnim površinama, te raznim vrstama materijala. Općenito sitotisak ima široku primjenu, posebno kod gotovih reklamnih ili tiskanih proizvoda.

Sitotisak je nezamjenjiva tehnika tiska na tekstilne predmete, kako direktno na tekstil tako indirektno na transfer papir s kojega se poslije otisak termo prešama prenosi na tekstil pod utjecajem visoke temperature. Ovisno o vrsti materijala na koji se tiska primjenjuje se i adekvatna vrsta boja.

Sitotisak odlikuje iznimno dugi vijek trajanja otiska u svim uvjetima korištenja i velika pokrivnost, tako da kvalitetno izveden tisak u sitotisku ima višegodišnju upotrebu bez oštećenja. Često se koristi na mjestima gdje se zadržava masnoća, vlaga ili zahtjevni temperaturni ili klimatski uvjeti, jer je otisak postojan (strojevi, pogoni, kamioni, proizvodnje, vozila, eklektični dijelovi, brodovi, avioni i dr.).

Cijenu proizvoda izrađenog ili otisnutog u sitotisku određuje: vrsta materijala, količina boja, pozicije tiska, količina, pakiranje i rok izrade.

Pošaljite upit